Entry-header image

De omgeving

Umbrië en haar meren

Lees meer over Lago Trasimeno en Bolsena, de watervallen van Marmore en de natuurlijke bronnen.

De omgeving

La Coccinella is gelegen in het zuiden van Umbrië tussen Orvieto, Perugia en Spoleto. En tussen de meren van Trasimeno, Chiusi en Boslena op de grens met Toscane en Lazio. Het landschap der  Etrusken en haar middeleeuwse karakter op ongeveer 2 uur afstand van de hoofdstad van Italië, Rome.

Gastronomisch Umbrië

In de directe omgeving kunt u het beste genieten van wat de Umbrische keuken is.

Cultuur en Architectuur

Voor cultuur en architectuur moet u zeer zeker bij ‘La Coccinella’ verblijven. Zo vindt u in de directe omgeving van de streek vele schilderachtige kleine Borghi zoals Rotecastello, Montegabbione, Civita del Bagnoreggio, Ficulle, Spello, etc… Ook de grotere en imposantere Borghi zijn in grote getalen aanwezig zoals Orvieto, Perugia, Montefalco, Bevagna, Trevi, Spoleto, Città della Pieve, Todi en nog vele andere.

Prefereert u een devote middag? Dan raden wij u aan een uitstap te maken naar Assisi, de stad van San Francesco, of 1 van de vele oude kerken en kloosters die zich in de nabije omgeving bevinden.

Bent u meer geïnteresseerd in Eclectische architectuur? Bezoek dan zeker het Franciscanenklooster ‘La Scarzuola’, een paar minuten afstand van uw eigen agriturismo ‘La Coccinella’.